Noordoostpolder

Geweest

3 open tuinen 29 en 30 augustus 2020

Op 29 en 30 augustus 2020 zijn 3 tuinen open.
3 Tuinen onder de naam BIJ-zondere tuinen op de bodem van de Zuiderzee stellen hun tuinhek open voor publiek.
Je kunt van tuin naar tuin fietsen of rijden en heerlijk rondwandelen en genieten van deze prachtige tuinen.
Wij volgen de RIVM richtlijnen.

De Achtertuin, Zuidwesterringweg 26b, Tollebeek
Foto's van de Achtertuin in 2019

Ellen’s Tuin, Het Waterland 56, Emmeloord
Foto's van Ellen's tuin in 2019

Lancaster Garden, Lindeweg 6, Emmeloord
Foto's van de Lancaster Garden in 2019

De tuinen zijn beide dagen open van 10.00 uur tot 17.00 uur

De entree gelden zijn ten gunste van diverse goede doelen:
- Bijna Thuis Huis van Stichting Terminale Thuishulp Noordoospolder – Urk
- Vogelbescherming Nederland
- Stichting Kat in Nood

Groei&Bloei leden hebben gratis toegang.

Er is ook een folder over de 3 BIJ-zondere tuinen.
Deze folder is voor het hele jaar.

Informatie over 8 en 9 augustus 2020

Entree: € 2,50 p.p. per tuin
groepen met rondleiding:
€ 3,00 p.p. per tuin

In augustus is de zomer volop in beweging in de vier Poldertuinen in Espel en Bant. Het is in deze tijd  altijd genieten van geurige Vlinderstruiken, Bol-, Pluim- en Eikenblad Hortensia’s, Grootmoeders Oorbellen, Pindakaas struiken, Hibiscus, Rozen en planten zoals Anemonen,  Andoorn,  Bergamot, Dropplanten, Duizendknoop, Pimpernel, Vlambloemen, IJzerhard, Zilverkaarsen, Zonnehoeden. Ook bijzondere sierdistels en prachtige grassen ontbreken niet. De tuinen zijn ware snoepwinkels voor bijen, hommels en vlinders en allerlei andere insecten.  Zelfs de kolibrie vlinder wordt hier bijna dagelijks gespot.

Ook vogels komen aan hun trekken: zij struinen rond op zoek naar o.a. zaden, bessen, slakken en………….. insecten. Ja, ook in een tuin is het vaak: eten en gegeten worden.

De vier boerderijtuinen zijn door de eigenaren zelf ontworpen en eigenhandig aangelegd: daardoor zijn ze totaal verschillend van elkaar; elke tuin heeft zijn eigen sfeer en karakter.
U vindt er een veelvoud aan opvallende kleurrijke bladplanten, heesters en bomen in unieke combinaties in harmonieuze borders.Op zaterdag 08 en op 09 zondag augustus zijn plantenliefhebbers welkom om te genieten van deze zomerse geur- en kleurenpracht.
U kunt dwalen door hobbykwekerijtjes en rondneuzen in een landleven winkeltje met mooie huis- en tuindecoraties.

Deelnemende tuinen zijn:
** De Stekkentuin
Noordermiddenweg 13 Espel
www.destekkentuin.nl
In De Stekkentuin is een kleine  schilderijen expositie en Anneke Wierda is aanwezig met klein tuinkeramiek.

** De Tuinen van Lipkje Schat
Polenweg 9 Bant
www.lipkjeschat.nl

** De Goldhoorn Gardens
Klutenweg 13 Bant
www.goldhoorngardens.nl

** De Pegasushof
Klutenweg 5 Bant
www.pegasushof.nl
In de Pegasushof staat Le Mirage met allerlei heerlijkheden voor de inwendige mens.

We houden ons aan de regels van het RIVM:
houdt 1,5 meter afstand van elkaar, de tuinen zijn groot genoeg.

De tuinen zijn rolstoelonvriendelijk.

Er wordt entree gevraagd.

Mocht u niet in de gelegenheid zijn om dit weekend langs te komen: de tuinen zijn nog open tot 1 oktober. De Stekkentuin elke vrijdag en zaterdag, de andere tuinen alleen op afspraak.

Deze tuinenroute is ook prima op de fiets te doen: van tuin 1, via tuin 2 en 3 naar tuin 4 is ongeveer 20 km.

In dit document staat alles bij elkaar.