Noordoostpolder

Stokrozen-Hortensia-Hemerocallis-Bamboe Dagen in de Noordoostpolder

Evenals voorgaande jaren kunnen liefhebbers ook dit jaar in de maand juli elke vrijdag en zaterdag terecht in Espel, Rutten en Creil voor een heerlijk dagje uit in een bijzondere tuin en op twee prachtige kwekerijen.
In het start weekend van vrijdag 03 en zaterdag 04  juli is alleen De Stekkentuin ook op zondag 05 juli 2020 geopend.

In verband met het coronavirus: houd 1,5 m afstand van elkaar, de tuin en kwekerijen zijn groot genoeg om rekening met elkaar te houden

Entree kwekerijen: gratis.
Bij De Stekkentuin wordt entree gevraagd
Open van 10.00 – 17.00 uur
De kwekerijen en tuin zijn rolstoelonvriendelijk

Stekkentuin

In De Stekkentuin te Espel kan men genieten van de  meer dan 150 Stokrozen in allerlei kleurschakeringen, die hier op het erf en tegen de schuurmuren van de boerderij staan.
In de borders bloeien ruim 80 verschillende Hortensia’s. Natuurlijk vindt men ook vele andere bijzondere planten, heesters en bomen in deze opvallende liefhebberstuin.
Doorlopend kleine expositie van schilderijen en tuinkeramiek.

website      
facebookpagina
Foto's 2019

Noordermiddenweg 13
8311 PZ  Espel

Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten

In de showtuin van Iris- en Hemerocallis Kwekerij Joosten te Rutten staan ruim 1100 soorten Hemerocallis tezamen met vele andere vaste planten en mooie sierbomen in volle glorie te pronken.
De kwekerij sleepte in voorgaande jaren diverse prijzen in de wacht op Bingerden (Gelderland), Hex en Beervelde (beide in België).

website 
facebookpagina
Ruttensepad 7-2
8313 PM Rutten

Bamboe Kwekerij Indo Suka

In de tuinen van Bamboe Kwekerij Indo Suka te Creil zijn 75 soorten bamboe aangeplant: hier kan men door het bamboebos wandelen of een jungle tour doen.
Er is tevens een groot assortiment huis en tuin import artikelen uit Indonesië te vinden.

website
Creilerpad 19
8312 PP Creil

Route

De tuin en kwekerijen zijn ook goed op de fiets te bezoeken: U kunt uw auto b.v. bij De Stekkentuin parkeren. Via de Bamboekwekerij fietst u dan naar kwekerij Joosten en weer terug naar uw auto bij De Stekkentuin: dit rondje is ongeveer 20 km.