Activiteiten & Actueel

FLEVO GROENE DAKEN voor al uw DAK- EN TALUDBEGROENING

Wij hebben als FLEVO SIERGRAS de uitdaging aangenomen om invulling te geven aan de ontstane vraag naar groene (sedum)daken voor op bedrijfs-/kantoorgebouwen, huizen, garages, tuinhuisjes, chalets, woonboten etc. Maar ook rotondes, middenbermen, taluds, borders e.d. kunnen in een handomdraai met groene vegetatiematten bekleed worden.

Er kan worden gewerkt met kant en klare sedummixmatten, sedum-kruiden matten, sedum-gras-kruiden matten en vegetatiematten met diverse bodembedekkers.

Het gebruik van groene vegetatie op gebouwen levert warmte- en koude isolatie op. Tevens beperkt het geluidsoverlast en misschien wel het belangrijkst… het houdt veel water vast waardoor de druk op waterafvoer en riolering sterk wordt vermindert bij zware buien.

Naast de genoemde voordelen kan een groendak, in combinatie met zonnecollectoren op platte daken ook nog eens leiden tot een extra rendement van 7 - 10% in de opwekking van energie.

Groene daken leiden tot meer biodiversiteit t.a.v. insecten en vogels en dragen bij aan het vastleggen van fijnstof en omzetten van CO2 naar zuurstof.

Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat mensen zich veel prettiger voelen en productiever zijn, als zij zicht hebben op een groene ‘levende’ omgeving, of zich er bevinden. En niet onbelangrijk… een sedum-/groendak is ook nog eens ontzettend mooi!

Wilt u meer informatie, neemt u dan contact met ons op: info(at)flevosiergras.nl of bel 06-30 590409

meer
18
Apr
Blue bells   Harger en Pettemerpolder
15
Apr
VOORJAAR