Van de bestuurstafel.

Als ik dit schrijf is het rond de 19de , 20ste juli en het regent. Het zijn de zogenaamde hondsdagen. De voorspelling uit de overlevering wil dat als het dan regent, de rest van het seizoen het weer instabiel is.

De statistieken uit de wetenschap bevestigen dit niet, hoewel er in de zomer wel een patroon ingezet kan worden met overwegend goed of slecht weer. Wij hebben tot nu toe een droog voorjaar gehad met veel zon en nu lijkt het dat de jaarlijkse regenval een inhaalslag aan het maken is. De opvolger van de voorspellers is nu Buienradar geworden.

Groei en Bloei Noordoostpolder heeft dit jaar weer veel activiteiten gehad: zoals lezingen van kwekers, achter de schermen kijken bij Intratuin, de nationale tuinweek en daarin de actie ‘tegel eruit en plant er in’ in samenwerking met dit bedrijf, workshops, bloemschikdemonstraties en bezoek aan tuinen. Ook de Open Tuindagen rondom Marknesse

(maar liefst 14 tuinen!) waren een succes. Op het programma staan nog de Zeebodem Tuinconcerten op 4, 5 en 6 augustus en voor verschillende leden de tuinenreis naar Engeland. Maar als u deze Polderbloei leest, zijn die ook al weer achter de rug. We starten dan op 4 September met de eerste avond in het Groenhorst met de uitreiking van prijzen voor de Dorpen keuringen die in mei en augustus zijn/worden gehouden. Wij hopen dat de uitreiking door de wethouder kan worden gedaan en daarna gaan we van start met een lezing van een kweker. Elders in dit blad ziet u wie en hoe.

Zoals u ziet zijn er veel activiteiten gedurende het jaar en het bestuur is dan ook op zoek naar mensen die in werkgroepen verschillende activiteiten willen opzetten en begeleiden. We hebben zoveel plannen voor verschillende activiteiten dat er vast wel iets voor u bij is.

Verwonder u daarom niet als u gevraagd wordt te helpen met een activiteit.

Een zomerse groet van Wim Feddes.

De bruidssluier van de herfst
Volkstuin:125 mm regen