Van de voorzitter

Hier dan weer het gloednieuwe lentenummer van Groei & Bloei afdeling Noordoostpolder. Bij regionale of landelijke bijeenkomsten nemen wij weleens een aantal exemplaren mee om met collega’s in het land te ruilen. Hier kunnen we ideeën op doen van andere afdelingen. Vol trots kan ik melden, dat wij altijd de mooiste uitvoering hebben en dat iedereen ons graag als voorbeeld stelt. Zo…dat mag ook wel eens gezegd worden. Mocht u zelf meer exemplaren van deze uitgaves willen om in uw eigen kennissenkring uit te delen, dan kunt u zich altijd bij iemand van het bestuur melden. Wij zorgen dan dat u deze krijgt.

In het afgelopen seizoen hebben we weer veel activiteiten gehad. Van prijsuitreiking van dorpenkeuringen, lezingen tot bezoeken aan kwekers en mooie tuinen. In januari mochten wij nog gastheer zijn bij de ondertekening door de wethouder en start van Operatie Steenbreek. Hierbij waren zeven groenleveranciers uit de NOP aanwezig met verrassende prijzen voor de verloting. Over Operatie steenbreek heeft u al kunnen lezen in ons winternummer. U kunt ook nog even op hun website www.operatiesteenbreek.nl lezen wat de bedoeling is. Dit zijn lange termijn acties waar wij samen aan mee willen werken met gemeente, waterschap, woningbouwvereniging en iedereen die kan meewerken om meer groen in plaats van stenen in de tuin te zien.

Voor 2018 hebben we al weer veel plannen zoals u verderop kunt lezen. In maart hebben we onze jaarvergadering. Als u hiervoor nog punten heeft, dan horen wij het graag vooraf. Uiteraard is ook op de avond zelf voldoende gelegenheid tot het stellen van vragen. Uit het verleden blijkt dat deze formaliteit meestal niet lang duurt. Vandaar dat we verder wel voor een avondvullend programma hebben gezorgd.

Veel plezier met het doornemen van de Polderbloei en tot ziens op één van de activiteiten.

Wim Feddes.

Blue bells   Harger en Pettemerpolder