Van de voorzitter

Nou, zo’n zomer en herfst hebben we lang niet gehad. Het bleef maar zonnig en droog. Na jaren niet gesproeid te hebben in de tuin, heb ik de slangen toch maar weer eens uitgelegd. Eén keer per week een fikse sproeibeurt heeft, denk ik, toch wel geholpen. Wonderbaarlijk overigens dat een klein regenbuitje het gazon er direct weer bovenop helpt. De kracht van de natuur!

De vereniging Groei & Bloei afdeling Noordoostpolder werd vermeld in het landelijke blad met onze  succesvolle tuinconcerten in Augustus. En in September hebben we weer onze startavond gehad in Aeres met een presentatie over de Keukenhof met daarna verkoop van bijzondere bollen. Op 6 Oktober: de herfstmarkt met meer dan 50 kramen. Waar we vorig jaar met hevige buien te maken hadden, was het op die zaterdag heerlijk weer en veel mensen namen de gelegenheid te baat om deze gezellige markt te bezoeken. Het plan was om op 20 Oktober een paddenstoelenexcursie te organiseren maar helaas moest de begeleiding om persoonlijke redenen afzeggen. We proberen het volgende jaar dit toch nog een keer in te plannen. 12 November hadden we een zaalavond met Doet Boersma, de kunstenares uit Leeuwarden, ze schilderde live met gebruikmaking van natuurlijke producten. Een bijzondere ervaring.

In december hebben we weer onze traditionele bloemschikavond in kerstsfeer. U leest daarover verderop in dit blad. Verder kunt u ook onze oproep lezen om enkele vacatures in het bestuur op te vullen. Wij zijn dringend op zoek naar mensen die in een gezellige sfeer mee willen helpen om  leuke, leerzame acties voor onze vereniging te organiseren. Goede wil en liefde voor de tuin is voldoende. U hoeft niet persé een plantenkenner te zijn. Geef u op en u zult veel mensen ontmoeten en kennis opdoen. Niet langer aarzelen!

En al veel bollen geplant? Het voorjaar komt er echt weer aan!

Fijne dagen toegewenst.

Wim Feddes