Van de voorzitter

Wij zijn net terug van een bezoek met onze leden aan de Tulpenpluktuin. Een fijn ontvangst en een mooi verhaal, hoe ze er toe gekomen zijn om met de pluktuin te beginnen. Gewapend met een mooie bos tulpen konden we weer huiswaarts keren.

Na een late winter en een kort voorjaar braken opeens warme dagen aan en kon je de tuin bijna dagelijks zien groeien. Een fantastische tijd; alle plannen kunnen nu uitgevoerd worden. Elk jaar denk je dat er goede combinaties zijn gemaakt. Maar gelukkig bepaalt de natuur zelf hoe het uiteindelijke resultaat eruitziet.

Het bestuur is dit voorjaar weer enkele keren bijeen geweest en er zijn allerlei plannen gemaakt. We hebben gesproken met verschillende afdelingen in het rayon, uitleg gegeven over de jaarlijkse dorpenkeuring aan het bestuur van het 10-dorpenoverleg en overlegd met de Open Tuinen Dagen commissie. Deze dagen vinden dit jaar plaats op 30 juni en 1 juli rondom Kraggenburg. Wij stonden op de Groenmarkt in Emmeloord met een stand ter promotie van Groei & Bloei. Op 14 mei hadden we onze jaarlijkse bloemschikdemonstratie avond. Daar heeft de bloemisterij Kleefstra weer mooie dingen laten zien.
Voor 28 juni staat de ééndaagse tuinenreis naar Duitsland op het programma. U kunt zich nog voor de reservelijst opgeven.
In Augustus organiseren we weer de Zeebodem Tuinconcerten; altijd een fantastisch evenement. En dan is het even stil tot September. U kunt ons programma verderop in dit blad lezen.
Ik wens u in ieder geval een mooie, vruchtbare en bloemrijke zomer toe. Tot ziens op één van de evenementen.

Wim Feddes

TOMATILLO