Activiteiten & Actueel

Van de voorzitter

Het seizoen is weer begonnen!

 

10 september hebben we onze startavond met een lezing van mensen van de Keukenhof en bollenexpositie en –verkoop door lokale aanbieders. Kom zoeken naar bijzondere exemplaren.

Na een bijzonder warme en droge zomer gaan we nu de herfst in. De bloemen en planten hebben dit jaar veel te lijden gehad en  het gras is in de meeste tuinen behoorlijk bruin geworden. Water geven was echt het credo om nog iets te kunnen laten zien. Het viel wel op welke planten goed tegen droogte kunnen en welke niet. Ook een leermoment.

In juni hebben we de nationale tuindagen meegemaakt, de succesvolle eendaagse tuinreis in Noord Duitsland en de mooie Open Tuin Dagen rondom Kraggenburg. Hartelijk dank aan de organisatoren hiervoor.

In Augustus hebben we alweer voor de vierde keer twee prachtige tuinconcerten mogen beleven in de Lancaster Garden van Harri en Ank Nienhuis. Veel publiek, mooie muziek in een prachtige omgeving is toch een goede formule. Als het lukt proberen we het volgend jaar weer.

Het seizoen is aangebroken waarin we de tuin weer winter klaar willen maken en aanpassingen kunnen doorvoeren. Bollen worden besteld en de tuin onkruidvrij gemaakt om een goede start in het voorjaar te bevorderen.

Het bestuur van Groei & Bloei NOP heeft weer een mooi programma samengesteld. Verderop in dit blad vind u meer informatie hierover. Bijzonder is onze jaarlijkse Herfstmarkt ( of ‘fair’, zoals sommige mensen het willen noemen) en de Paddenstoelen excursie in oktober aan de Leemringweg. Deze mag u niet missen.

Ik wens u een prachtig najaar toe met fijne tuinmomenten.

 

Wim Feddes

meer
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879