Activiteiten & Actueel

Groei&Bloei avond 4 september

Op onze eerste avond in september worden de prijzen van de dorpenkeuringen bekend gemaakt. Daarna starten we met een boeiende lezing over rozen. Niet minder dan Frans Neuman van de firma Belle Epoque komt ons er alles over vertellen.

Aan het begin van de avond worden de prijzen van de dorpenkeuringen bekend gemaakt. Welk dorp wint dit jaar de eerste prijs? De vrijwilligers die hiervoor op pad zijn geweest willen we hiervoor bedanken.

Na dit gedeelte staat de vraag centraal: ‘Hoe krijg ik mooie rozen in de tuin?’ Niemand minder dan Frans Neuman van de firma Belle Epoque uit Aalsmeer kan vanavond alle vragen voor u beantwoorden, want op hun bedrijf staan ruim 700 (!) soorten rozen in alle kleuren en maten. Er staan vele groot- en klein bloemigen, Engelse rozen, potrozen, miniatuurrozen, stamrozen, klimrozen en ….. ga zo maar door. De keuze is vrijwel onbeperkt.

Deze levendige lezing wordt ondersteund door prachtig beeldmateriaal waardoor u wordt meegezogen in de wereld van de roos. Aan de hand van deze foto’s wordt er veel uitleg gegeven over vraagstukken uit het leven van de roos. Er komen daarbij veel zaken aan bod. Denk hierbij aan het moment van watergeven, de verschillende manieren van bemesten en de soorten mest, maar ook wanneer en waarom je moet snoeien.

De avond heeft veel interactie met de deelnemers; Frans gaat pas verder met zijn verhaal als de gestelde vraag goed is beantwoord.

Een pakkende lezing die een andere kijk op de vaak ingesleten tuinpaadjes kan geven.

 

Programma:

20.00 Opening (zaal open vanaf 19.30)

20.10 Uitreiking prijzen dorpenkeuring

20.30 Dialezing Belle Epoque

21.00 Pauze

21.15 Vervolg lezing

22.00 Verloting bloemstuk gemaakt door Tjitske Schat

 

Groenhorst Emmeloord

Balkan 16

8303 GZ Emmeloord

meer
24
Sep
De bruidssluier van de herfst
16
Sep
Volkstuin:125 mm regen