Excursie tomatenkwekerij "In de Polder"

Zaterdag 7 april 2018

Blankenhammerweg 9

8315 PH Luttelgeest
Aanvang: 10 uur

Tien jaar geleden kwam de familie Van der Gaag naar de Noordoostpolder om hun tomatenkwekerij voort te zetten. Vandaag mogen we een kijkje nemen binnen hun bedrijf ‘In de Polder’. Ga je mee met dit bedrijfsbezoek?

Het is alweer tien jaar geleden dat de familie Dick van der Gaag van Nootdorp naar Luttelgeest verhuisde. De reden daarvan was dat het rondom hun oude woonplaats moeilijk was om aan grotere delen aaneengesloten grond te komen. In Nootdorp hadden ze 6,5 hectare, maar hier in de Noordoostpolder was meer ruimte en zo konden ze een nieuw bedrijf bouwen van 10 ha. Dit met als doel het bedrijf zo snel mogelijk met 7 ha. uit te breiden, waardoor alle faciliteiten optimaal zouden worden benut. Hier in de polder was al jaren sprake van een tuinbouwcultuur. Bewoners en overheden hebben een positieve houding ten opzichte van glastuinbouw. En dat is prettig", vertelt Martin.

Inmiddels wordt de moderne maatschap ‘In de Polder’ van 26 ha. gerund door Dick en zijn vrouw samen met zoon Martin. Naast deze personen zijn er meer medewerkers; in de winter werken er ongeveer 40 personen, maar in de zomermaanden zijn dat er wel 80.

Leuk dat de familie zo gastvrij is om ons te ontvangen!

Datum:          Zaterdag 7 april 2018

Verzamelen: Blankenhammerweg 9 te Luttelgeest

Aanvang:     10.00 uur
Opgave:       Wim Feddes, tel: 0527-697719

Of per mail: wfeddes(at)hotmail.com

Kosten: € 1,50 ter plekke bij één van de bestuursleden te voldoen.

Blue bells   Harger en Pettemerpolder
VOORJAAR