Eendaagse tuinreis op 28 juni 2018

Eéndaagse Tuinenreis

De ééndaagse Tuinenreis vindt plaats op donderdag 28 juni en gaat dit jaar naar Duitsland en omgeving.

In ons voorjaarsnummer van de Polderbloei staat beschreven dat we de tuin van Peter Janke in Hilden gaan bezoeken. Helaas kunnen wij daar om praktische redenen niet de tuin bezoeken. Maar niet getreurd: we hebben we twee andere top-tuinen gevonden in het noorden van Duitsland.
We gaan de tuin "Garten Moorriem" in Elsfleth bezoeken. Deze tuin past precies bij de sfeer van het prachtige oude huis. De tuin rondom het huis is traditioneel en wat verder weg van het huis krijgen de borders een natuurlijke sfeer. In het voorjaar en zomer zijn riddersporen, irissen, en pioenrozen en natuurlijk de oude rozen de blikvangers.
Het tweede adres is "Park der Gärten" in Bad Zwischenahn. In het groene hart van het Ammerland wacht een bedwelmende hoeveelheid aan tuin- en culturele attracties. Met meer dan 90 modeltuinen, plantencollecties, duizenden voorjaars-en zomerbloeiers is het Park der Gärten het grootste voorbeeld-tuinenpark van Duitsland en biedt een fascinerende kijk op de kunst van het tuinieren. Vanaf een markante toren heeft u een geweldig overzicht op het centrale parkgedeelte.

Meer informatie over de tuinen: www.garten-moorriem.de en www.park-der-gaerten.de

Datum:            donderdag 28 juni 2018
Instapplaats:   De Deel, Emmeloord om 07.15 uur (vertrek 07.30)
Kosten:           leden € 75,-- p.p. (niet leden € 85,-- p.p.)
Dit is inclusief busreis, entree tuinen, koffie/thee, koek, lunch en diner

Voor opgave en meer informatie: Elly Kloosterboer-Blok
Tel. 0527-261525 of 0622413627. Of info(at)goldhoorngardens.nl.

Creiler Flora
De Highline van Rotterdam - Blik op de Tuin no. 855
Groene daken en heilzame kruiden - Blik op de tuin (854)