Activiteiten & Actueel

Eendaagse tuinreis op 28 juni 2018

De ééndaagse Tuinenreis vindt plaats op donderdag 28 juni en gaat dit jaar naar Duitsland en omgeving. Het is altijd een erg gezellige dag; gaat u dit keer weer mee?

De tuin die we deze dag in elk geval bezoeken is die van Peter Janke, een Duitse tuinontwerper. Hij heeft meerdere tuinboeken en columns in vooraanstaande tuinbladen geschreven. Hij is daarmee een bekende op tuin-gebied geworden. Door Britse en Amerikaanse tuin-tijdschriften wordt zijn eigen tuin zelfs als ‘uitstekend’ benoemd. Peter Janke uit Hilden, zo’n 15 km. ten zuidoosten van Düsseldorf, heeft veel inspiratie opgedaan in Engeland. Zijn Engelse ‘lerares’ was Beth Chatto.

Alleen wanneer een plant geschikt is voor een bepaalde plaats in de tuin kan men die met succes in een tuin worden geplant. Dit simpele principe heeft hij in zijn 1,3 ha. grote tuin toegepast. Zo zien we hier prachtige groene planten in de schaduwtuin, een open landschap bij de vijver. Een bosrand met weilanden leidt naar een mediterrane laan van cipressen, die worden omringd door een wit/roze zee van Gaura lindheimeri. Er is ook een kwekerij aanwezig met aparte planten. www.peter-janke-gartenkonzepte.de. Voor de liefhebber een waar eldorado!

Op het moment dat ik dit schrijf is de tweede tuin nog niet bekend. Vóórdat we definitief met deze tuineigenaren afspreken willen Piet Boersma en ik er graag nog een keer zelf heen, zodat we niet voor verrassingen komen te staan. We willen jullie alleen meenemen naar tuinen die werkelijk de moeite waard zijn. Daarom lezen jullie hier meer over in de volgende Polderbloei.

De kosten van deze ééndaagse reis zijn € 75,--
Deze prijs is inclusief koffie/thee met iets lekkers, lunch, diner en de entree van de tuinen.

Een ieder die meegaat krijgt te zijner tijd nog informatie toe gestuurd.

Voor meer informatie kunt u bellen naar Elly Kloosterboer-Blok
Tel. 0527-261525 of 0622413627. Of info(at)goldhoorngardens.nl.

Tel: 0527-261525

    

       

 

 

 

 

 

meer
Creiler Flora
18
Apr
Blue bells   Harger en Pettemerpolder
15
Apr
VOORJAAR