Activiteiten & Actueel

Groei&Bloei avond 15 januari

Deze avond kent twee delen: vóór de pauze krijgt u infomatie over Operatie Steenbreek en in aansluiting hierop zullen diverse lokale bedrijven zich presenteren.

In het laatste herfstnummer heb je al wat van de landelijke ‘Operatie Steenbreek’ kunnen lezen. De geplande bijeenkomst van afgelopen november is verschoven naar vanavond.

In het eerste deel van het programma vertellen een vertegenwoordiger van Operatie Steenbreek en een medewerker van de gemeente Noordoostpolder ons wat meer over ‘Operatie Steenbreek’. De insteek is de ‘verstening’ van tuinen tegen te gaan. Dit alles met één doel: mensen enthousiast maken om hun tuin te vergroenen.

De negatieve gevolgen van verstening worden daarbij onder de aandacht gebracht. Denk hierbij aan de afbreuk van de biodiversiteit en aan klimaatverandering. Minder groen in de tuin betekent minder vogels, insecten en andere dieren. Iets dat ons als Groei & Bloei nauw aan het hart ligt. Maar ‘Operatie Steenbreek’ schenkt ook aandacht aan de hoosbuien. Hier krijgen we de laatste tijd steeds meer mee te maken. Dit regenwater moet snel worden afgevoerd om overlast te voorkomen. Dit betekent een enorme druk op het riool. Burgers die hun tuin vergroenen leveren een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid van hun buurt.

Na de pauze heeft u ruimschoots de tijd de diverse lokale bedrijven bij langs te gaan en vragen te stellen. Dit kunnen vragen zijn over het zgn. ‘vergroenen’ van de tuin, maar ook algemene vragen over tuinaanleg, beplantingsplannen, verzorgen van planten enz. Dus heeft u vragen m.b.t. uw tuin? Spaar ze op, want op deze avond zal er veel deskundigheid aanwezig zijn!

Voor meer informatie over de operatie Steenbreek: www.operatiesteenbreek.nl

 

Programma:

20.00 Opening (zaal open vanaf 19.30)

20.10 Operatie Steenbreek

Presentatie lokale bedrijven

21.00 Pauze

21.15 Mogelijkheid tot vragen stellen

22.00 Verloting bloemstuk gemaakt door Joany Troost

Adres:Aeres Emmeloord, De Balkan 16, Emmeloord.

meer
16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2