Ook dit jaar orginseert de landelijke Groei & Bloei weer een Nationale Tuinweek, en wel van 10 t/m 18 juni 2017.

Actie tegel eruit, plant erin

Heel Groei & Bloei Nederland en België zullen bol staan van de activiteiten tijdens de Nationale Tuinweek. En wij als afdeling Noordoostpolder sluiten ons weer graag aan bij deze Tuinweek. Samen met de Intratuin in Emmeloord organiseren we weer de actie ‘Tegel eruit, plant erin’. Dus kom zaterdag 10 juni tussen 10.00 en 15.00 uur naar de Intratuin voor deze unieke inwisselactie. Als u een tuintegel inlevert, krijgt u in ruil hiervoor twee kruidenplanten. We hopen hiermee een kleine bijdrage te leveren aan een groenere leefomgeving. Geen ‘stenen-tuinen’, maar veel groen.

Maximaal 1 tegel per klant

Deze actie geldt voor zowel leden als niet leden.

Open Tuindagen

Op 17 en 18 juni (aan het einde van de Nationale Tuinweek) worden ook de Open Tuindagen in de Noordoostpolder georganiseerd. Dit jaar heeft de commissie weer mooie tuinen kunnen vinden rondom het dorp Marknesse. Uiteraard zal hiervan meer vermeld worden in het zomernummer van de Polderbloei. Wel kunnen we alvast laten weten dat als ‘starttuin’ is gekozen voor Bloemboerderij BloemenC aan de Uiterdijkenweg 54 te Marknesse. Echt een aanrader om daar een kijkje te nemen!!

Creiler Flora
Volkstuin: regen