Activiteiten & Actueel

Excursie naar Flevo Flora

Ruim acht jaar geleden is FlevoFlora in Marknesse opgericht door Dirk van Diepen. Het moderne Flevolandse tuinbouwbedrijf is gespecialiseerd in de teelt van de Helleborus, Hebe en Picea. Gaat u mee een kijkje nemen?

Sinds 2009 worden bij FlevoFlora diverse types Helleborus gekweekt. Zowel de Helleborus Niger als de Helleborus Orientalis en Helleborus Interspecifiek. Deze laatste groep is ontstaan uit soortkruisingen en zijn alleen vermeerderbaar via weefselkweek. Later zijn ze bij FlevoFlora, in samenwerking met een veredelaar, ook zelf de veredeling van Helleborus gaan doen.

FlevoFlora heeft een totale oppervlakte van 5 hectare. De ene helft van het bedrijf bestaat uit kassen en de andere helft betreft teeltvloeren buiten. In het grootste gedeelte van de kassen wordt groente geteeld in opdracht van diverse zaadleveranciers in Nederland. Een kleiner deel van de kassen is ingericht met teeltvloeren voor de teelt, opkweek en overwintering van de tuinplanten.

Sinds vorig jaar zijn zij tevens gestart met bloeiende vaste planten in een grote potmaat. Enkele soorten uit het sortiment zijn: Astrantia, Echinacea, Campanula, Monarda, Rudbeckia, en Geum. Maar ook het nieuwe product Digiplexis, een kortblijvende en doorbloeiende Digitalis, behoort tot het assortiment.

FlevoFlora richt zich op de betere vakhandel in het hogere segment; zij streven dan ook naar de hoogste kwaliteit en een mooi visueel product.

Voor meer informatie: www.flevoflora.nl

Datum: Zaterdag 20 januari 2018
Verzamelen: Oosterringweg 1 te Marknesse

Aanvang: 10.00 uur
Opgave: Ank Nienhuis, tel: 0527-699409 of mail: ankenharrinienhuis(at)gmail.com

Kosten: € 1,50 ter plekke bij Ank Nienhuis te voldoen

meer
Creiler Flora
16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2