Bezoek tulpenpluktuin

Steenwijkerweg 26

Marknesse
Aanvang: 19.00 uur

Herinnert u het zich nog van vroeger? Door het hele dorp prachtige tulpen. Je mocht alleen maar kijken met de handjes op de rug en zeker niet plukken. Maar die tijd is voorbij. Sterker nog: het is zelfs de bedoeling dat je ze plukt!

De naam ‘Tulpenpluktuin’ zegt het eigenlijk al. Hier is het toegestaan in het veld te lopen en de mooiste tulpen zelf te plukken, vertelt Jose Kolk enthousiast.

Voor haar is het elk jaar opnieuw weer een cadeautje als de eerste tulp bloeit. Daarna is het elke dag een verrassing welke kleuren en soorten er weer bijgekomen zijn. In het najaar is bijna de helft van de bollenkraam opgeschoond en zijn er heel veel nieuwe rassen en kleuren toegevoegd. Ook dit jaar belooft de tulpenpluktuin een prachtig kleurenspel te worden.

Joke zal ons ontvangen met koffie en Blokzijler brok. En onder het genot van deze koffie zal zij alvast kort wat vertellen over de geschiedenis van de Tulpenpluktuin. Dit is een leuk en verrassend verhaal!! Daarna gaan we de Tulpenpluktuin bezoeken om te genieten, wandelen, fotograferen en te plukken. Daarna is er eventueel nog alle mogelijk tot het stellen van vragen en na te praten onder het genot van een glaasje sap of wijn (eerste drankje gratis, daarna wordt er een kleine vergoeding gevraagd). Ook zal Joke dan nog het één en ander vertellen over de verzorging van tulpen.

Opgave: Joany Troost, tel: 0527-612427

Of per mail joanytroost(at)gmail.com

Kosten: geen (zowel voor leden als niet-leden)

Alleen de geplukte tulpen worden afgerekend à € 0,25 per steel

Let op: het plukken is vrijblijvend en niet verplicht.

Blue bells   Harger en Pettemerpolder
VOORJAAR