Activiteiten & Actueel

Groei&Bloei avond 15 januari

Door allerlei omstandigheden schijnt het de laatste jaren niet zo goed te gaan met de bijenvolken. Tijd om er eens wat meer van te weten te komen, want bijen zijn een onmisbare schakel in de natuur.

Joke Veenstra is zelf imker en weet heel veel van bijen. Vanavond komt ze er met haar enthousiasme over vertellen en laat ze diverse spullen zien. Denk b.v. aan het imkerpak, de bijenkastjes enz.
Bijen maken niet alleen overheerlijke honing, ze zijn vooral erg nuttig. Ze zijn een belangrijke factor in de natuur en zorgen mede voor de voedselproductie. Honingbijen zorgen voor de bestuiving van een groot deel van de voedsel-gewassen. Zonder bestuiving geen vruchten, maar ook geen zaden. Daarnaast zorgt de honingbij met de bestuiving van veel wilde planten voor de nodige biodiversiteit in de natuur. Naast deze belangrijke taak in de natuur, is de honingbij natuurlijk ook leverancier van vele nuttige producten voor de mens. Denk hierbij aan kaarsen, boenwas, honing, cosmetische- en medicinale producten enz.

En heeft u vragen? Stel ze gerust, want Joke wil hier graag ruimte voor geven!!

Bovendien; als u het leuk vindt…….. Joke neemt deze avond ook wat potjes zuivere honing mee die u eventueel kan aanschaffen.

 

Programma:

20.00 Opening (zaal open vanaf 19.30)

20.10 Imker Joke Veenstra

21.00 Pauze

21.15 Vervolg Joke Veenstra

22.00 Verloting bloemstuk gemaakt door Hannie Pepping

meer
16
Feb
STORMSCHADE
15
Feb
angela’s tuin tussenfase deel 2