Zeebodem Tuinconcerten

Ook dit jaar organiseren wij als Groei & Bloei – afdeling Noordoostpolder weer de Zeebodem Tuinconcerten. Aan deze klassieke concerten werken musici mee die allen een boven regionale bekendheid genieten. Net als voorgaande jaren belooft het weer een prachtig evenement te worden.
De concerten vinden plaats op vrijdagavond 3 augustus en zondagmiddag 5 augustus in de ambiance van twee prachtige toptuinen van de Noordoostpolder, te weten: in de Lancaster Garden te Emmeloord en in de tuin van Galerie De Paardenstal te Espel. Op de volgende pagina’s lees je meer over de inhoud van deze concerten. Wil je zeker zijn van een plaatsje? Koop dan alvast je kaarten in de voorverkoop. Hieronder lees je daar meer over.

Kaartverkoop per concert

• Op de avond zelf:
    Vanaf een half uur voor aanvang van het concert bij entree van de tuin.
    Prijzen:            Leden Groei & Bloei: € 9,50 p.p. per concert                                                                                                 Niet leden              : €13.50 p.p. per concert

• In de voorverkoop:
    Entreekosten overmaken op NL04ABNA0405654294 onder vermelding van n.a.w. of lidnummer en aantal kaarten voor welk concert. Kaarten liggen klaar bij entree van de tuin.
    Prijzen:            Leden Groei & Bloei:  € 8,50   p.p. per concert
                             Niet leden              :  € 12,50 p.p. per concert

Voor meer informatie: www.noordoostpolder.groei.nl

De Zeebodem Tuinconcerten zijn mede mogelijk gemaakt door de gemeente Noordoostpolder. Hiervoor onze hartelijke dank.

VRIJDAG 3 AUGUSTUS

Them Lewis Boys

Aanvang   : 19.30 uur

Tuin open vanaf 19.00 uur

Lancaster Garden
Lindeweg 6

te Emmeloord

We beginnen de Zeebodem Tuinconcerten met de groep ‘Them Lewis Boys’.  Een authentieke drumkit, gitaar, basgitaar en versterkers met daarnaast een zwarte vleugel met witte stippen. Met een traditionele bezetting brengt Jeroen Sweers met zijn partners Willem de Roode, Rene Postma en Matthias van Olst een eerbetoon aan de nog levende Rock ’n Roll legende Jerry Lee Lewis.

Jeroen Sweers, pianist en zanger, staat in Nederland alom bekend als een Boogie-Woogie virtuoos. Hij trad op met Jaap Dekker in theatershow the Grand Piano Boogie Train en deed veel nationale en internationale festivals aan met zijn eigen Jeroen Sweers Boogie Woogie band. Zo speelde hij o.a. op festivals in Noorwegen, Zwitserland, Zuid Korea, Frankrijk, Engeland, Duitsland en België.

Willem de Roode is de zanger/gitarist/bassist. Zijn leven draait maar om één ding: Rock&Roll!!! Hij doet niks liever dan lekker een avond optreden voor een leuk publiek! Zodra de mensen in de juiste 'vibe' aan het dansen zijn, laat hij ze nog lekker even verder swingen door van het ene rock&roll nummer in het andere over te gaan.

René Postma is bassist in verschillende formaties. Hij heeft contrabas en basgitaar gestudeerd aan het Artez Conservatorium en is, naast live muzikant en producer, werkzaam als muziek docent aan het Deltion College in Zwolle.

Matthias van Olst drumt, speelt percussie en schrijft teksten. Hij speelt in verschillende bands (jazz/pop/rock/soul). Hij is te horen op zeer verschillende albumproducties en te vinden op zowel poppodia als in het theater. Als drumdocent werkt hij bij Muziekschool de Spelerij in Elburg.

ZONDAG 5 AUGUSTUS

La Dolce Vita

Aanvang   : 14.00 uur

Tuin open vanaf 13.30 uur

Galerie de Paardenstal

Noordenmiddenweg 2 – 1

te Espel

Op zondag 5 augustus wordt het tweede concert gegeven door strijkkwartet La Dolce Vita. We laten ons verrassen door hun muziek.

Sinds 1998 stelt strijkkwartet La Dolce Vita zich de opdracht een grote variatie aan muziekstijlen aan te bieden aan een gevarieerd publiek. De wisselende muzikanten geven concerten, maar verzorgen ook muzikale begeleiding bij bijzondere gelegenheden.

Tom Moonen groeide op in Amsterdam en studeerde altviool aan het conservatorium van Amsterdam. Hij was verbonden aan het Jeugd Orkest Nederland, het Nederlands Jeugd Strijk Orkest, het Nationaal Jeugd Orkest en het Ricciotti ensemble. Ook remplaceert hij bij het Residentie Orkest en het Promenade Orkest.

Anita Jongerman begon haar eerste vioollessen op zesjarige leeftijd in Heerde. Zij studeerde aan het conservatorium in Amsterdam en Utrecht. Zij was verbonden aan het Magogo Kamerorkest en tegenwoordig is zij eerste violiste bij het Noord Nederlands Orkest.

Annerieke Nentjes komt uit Emmeloord en speelt ook viool. Na haar studie aan het conservatorium speelt zij sinds 2005 in het Magogo kamerorkest en daarnaast remplaceert zij regelmatig bij het Gelders orkest en verder bij een aantal verschillende andere ensembles en kamerorkesten.

Sander van Berkel werd geboren in Amersfoort en begon zijn cellolessen op 7 jarige leeftijd. Hij rondde zijn Masterstudie cello af door solo te spelen met het conservatoriumorkest van Gent, Tilburg en Maastricht. Sinds 2008 is hij lid van het Aeolus cellokwartet, waarmee hij o.a. concerten gaf in de Doelen en in het concertgebouw.  Verder geeft hij met regelmaat kamermuziekconcerten met o.a. het Botticelli trio en het Gaudi kwartet.

Creiler Flora
De Highline van Rotterdam - Blik op de Tuin no. 855
Groene daken en heilzame kruiden - Blik op de tuin (854)