Activiteiten & Actueel

Plant in de picture

Heuchera (Purperklokje)

Heuchera’s zijn kleurrijke bladplanten, die behoren tot de familie van de steenbreekachtigen.
Ze zijn er in verschillende hoogtes en vooral in heel veel verschillende bladkleuren: van zacht geel tot karamel oranje, van licht rood tot bijna zwart, van licht groen tot grijsgroen tot zilvergroen.

De bovenkant van de hartvormige gelobde bladeren hebben vaak een prachtige marmerachtige nerventekening.

De naam ‘Purperklokje’ verwijst eigenlijk naar de bloeiwijze van de eerste soorten, lang geleden, maar in de loop der jaren zijn er zoveel blad- en bloemkleuren bijgekomen, dat de naam eigenlijk niet meer van toepassing is. Door hun groeiwijze, komen heuchera’s steeds meer boven de grond uit. Je kunt ze scheuren en opnieuw planten, maar je kunt de scheuten ook afknippen, zodat deze weer uitlopen. De afgeknipte delen plant je ook gelijk weer terug in de grond: met een beetje geluk, wortelen ze.

De vrij kleine, op klokjes lijkende bloemen, verschijnen van mei tot augustus (ligt aan het soort) op dunne stelen boven het blad.

De planten houden van halfschaduw: in fel zonlicht verbrand het blad. Hoe vochtiger de grond, hoe meer zon de plant verdragen kan.

 

Heuchera’s hebben niet echt last van ziektes wel van één plaag: de larven van de taxuskevers. Die zijn dol op de wortelhals, waardoor de aangetaste planten afsterven. Helaas kun je de taxuskevers alleen bestrijden met aaltjes.

Enkele sterke heuchera’s, die hier al jaren in de tuin staan, zijn:

De opvallende Caramel met karamel tot abrikoos kleurige bladeren.
Obsidian: met paars zwarte bladeren

Tiramisu heeft geelgroen met rode bladnerven

Sweet Tea: met opvallende oranje rode bladeren

 

Wies Voesten.

 

 

 

meer
Creiler Flora
18
Aug
TOMATILLO
16
Aug
Bunga Raya - Blik op de Tuin no. 863