Activiteiten & Actueel

Terugblik eendaagse tuinreis 28 juni 2018

Terugblik tuinreis van 28 juni

Met 57 personen vertrokken wij vanaf een zonovergoten de Deel richting Garten Moorriem in Elsfleth-Moorriem. Na een rit van 3 uur kwamen wij bij de 300 jaar oude boerderij aan. We begonnen met koffie en heerlijke bütterkuche. Langs de boerderij was een smalle strook met keien en diverse grassen. Direct achter de boerderij lagen diverse tuinkamers op kleur. Daarna liep je over een bruggetje naar een later aangekocht stuk land. Hier lagen prachtige ronde borders langs het gazon met veel vaste planten. Doordat er smalle paadjes door de borders liepen kon je deze tuin van alle kanten goed bekijken. Nadat de nodige planten bij de kwekerij van eigenaar verwisselden reden we naar de volgende tuin.

Park der Gärten in Bad Zwischenahn is een tuin van 14 hectare met 40 modeltuinen en 30 plantensoorten verzamel tuinen. Het is een soort Appeltern.

We begonnen hier met een lunch. Wat was hier veel te zien; vijvertuinen, Japanse tuin, grassen tuin, rozentuin en noem maar op. De tuinen hadden een mooie variëteit wat verharding en andere materialen betreft.  De borders in het park op kleur met veel eenjarige waren prachtig. De tijd was te kort om alles goed te kunnen bekijken.

Halverwege de terugweg hadden wij een stop bij het van der Valk hotel in Zuidbroek. Hier stond in een aparte (warme) zaal een buffet voor ons klaar. We hebben heerlijk gegeten en het laatste uur naar Emmeloord was zo voorbij. Tegen half negen reden we voldaan de Deel weer op.

Ellen Nelis

 

meer
Creiler Flora
13
Dec
Westlandse buitenplaatsen van weleer
06
Dec
De kracht van kruiden - Blik op de tuin no. 879