Activiteiten & Actueel

Groei & Bloei avond 12 november 2018

Programma:


20.00 Opening (zaal open vanaf 19.30)

20.10 Presentatie Doet Boersma

21.00 Pauze

21.15 Vervolg presentatie

22.00 Einde avond

 

Groei & Bloei avond

12 november 2018

Aeres Emmeloord

Balkan 16

8303 GZ Emmeloord

 

 

Doet Boersma is een Friese landschapsschilder met passie. Vanavond laat ze ons zien hoe bloemen en schilderkunst een fascinerende combinatie kan zijn.

 

Doet Boersma, geboren in Wjelsryp in 1958,  doorliep de lerarenopleiding Ubbo Emmius (tekenen en handvaardigheid) in Leeuwarden en de Kunstacademie Minerva in Groningen. Ze is naast schilder ook artistiek leider en directeur van Kunstacademie Friesland. Ze geeft les in het kunstvak en vindt het schitterend te zien hoe studenten zich ontwikkelen. Tevens is Doet nauw betrokken bij de organisatie van Leeuwarden Culturele Hoofdstad van de EU.

 

In het thema ‘landschap’ kan Doet haar kunstenaarschap kwijt: kleur, vorm, sfeer (van veelal het Friese landschap), dynamiek en abstracties. Dit resulteert in een bombardement van kleur, want zij is een colorist als geen ander, maar ze schuwt ook ingetogenheid niet. In haar schilderijen zijn meer figuratief werk te zien, alsook abstracties van landschappen. Dit werk bestaat steeds naast elkaar in haar carrière als schilder.

 

Doet schildert behalve landschappen, licht en lucht ook andere processen van de natuur.

Hierbij gaat het b.v. om de grote metamorfose van de seizoenen, zaaien, geur en kleur (verleiding voor insecten), wortels, groei en vruchtbare aarde.

Tijdens de lezing van vanavond vertelt ze over dit thema, laat een overzicht zien van deze schilderijen en demonstreert ze haar nieuwe werkwijze. Met deze spectaculaire werkwijze met zeer natte verf en afdrukken van planten in de verf, neemt ze kijkers mee in het ontstaansproces van haar schilderijen.

 www.doetboersma.nl/Site/HOME.html

 

meer
17
Oct
BLAUWHILDE
15
Oct
Boom van de vrijheid - Tour de France (1)