Groei & Bloei avond 4 februari

Balkan 16

8303 GZ Emmeloord

Programma:

20.00 Opening (zaal open vanaf 19.30)

20.10 Presentatie Vlinderstichting

21.00 Pauze

21.15 Vervolg presentatie

22.00 Einde avond

Vlinders en libellen spreken zeer tot de verbeelding. Wat is een kleurige bloemenwei of een waterpartij in de zomer zonder deze prachtige dieren? De Vlinderstichting komt er vanavond over vertellen.

Vlinders zijn geliefde insecten bij veel mensen. Ze hebben een hoge aaibaarheidsfactor en mooie kleuren. Toch gaat het in Nederland niet zo goed met de vlinders. Van de 70 soorten die ons land rijk was, zijn er 18 uitgestorven, terwijl 30 van de overgebleven soorten op de rode lijst staan. De Vlinderstichting zet zich in voor het behoud en herstel van vlinders in ons land.

Daar profiteren niet alleen de vlinders van, maar ook andere plant en diersoorten.

De ongeveer 60 soorten libellen in Nederland zijn een stuk minder bekend, maar ook hier zet De Vlinderstichting zich voor in. Het zijn bijzonder fraaie dieren en zeggen daarbij veel over de kwaliteit van hun leefomgeving. Ze brengen het grootste deel van hun leven onder water door. Tijdens deze lezing zullen we een kijkje nemen in de intrigerende levenswijze van vlinders en libellen. Hoe komen ze de winter door? Waar ontmoeten ze elkaar? Welke soorten kun je in je tuin, of in de omgeving verwachten? Hopelijk vormt deze avond een aanzet om zelf buiten op zoek te gaan naar deze prachtige insecten.

Creiler Flora
Vergeten smaakmakers en paradijskorrels (Blik op de Tuin - 884)
VAN VERVAL TOT HOTEL