Noordoostpolder
bekijk online
Nieuwsbrief

Polderbloei Zomer 2020

De Polderbloei vindt u vandaag of morgen op uw deurmat en op de website onder "Over Ons".  Maar liefst drie nieuwe mensen in onze organisatie zullen zich aan u voorstellen. Wij wensen hen veel succes en plezier toe in hun functie.
Op pagina 12 en 13 vindt u maar liefst 12 tuinen en kwekers in onze omgeving. Kijk op hun websites voor openingstijden! Zij heten u hartelijk welkom.
De Vlindertuin aan de Elburgstraat, vlakbij de  Talmahof, is nu op zijn mooist. Neem je camera mee.

7 September 2020. Startavond

Wij zijn in gesprek met Aeres om te bepalen hoe wij onze bijeenkomsten veilig kunnen organiseren volgens de RIVM richtlijnen.  Datum, spreker en onderwerp ( schaduwtuinen) liggen al vast.  Wij gaan er vanuit dat we een goede regeling voor beide partijen kunnen treffen.  U hoort nog meer van ons hierover.

Paddestoelen excursie

Al twee jaar proberen wij een excursie te organiseren over paddenstoelen in de Polder. Telkens moet dit weer afgezegd worden door omstandigheden buiten ons om.  Het lijkt er nu op dat het dit jaar wel gaat lukken. Hou de datum 17 oktober alvast gereserveerd. Meer informatie volgt.

Digitaal tuinen bezoeken

Op Youtube zijn mooie films te zien over verschillende tuinen. 
Voor Engelse tuinen: The National Garden Scheme Link
Voor Nederlandse tuinen: www.bezoekmijntuin.nl.
Daar vindt u per regio de tuinen die te bezoeken zijn en ook leuke filmpjes over de tuinen zelf. Hier staan ook diverse tuinen uit de Noordoostpolder vermeld.
Deze tuinen zijn ook op onze website te vinden.

Diversen

Om de plannen die niet door konden gaan wegens Covid-19 perikelen te compenseren probeert het bestuur deze zomer nog enkele activiteiten te organiseren, zoals bezoek aan een kweker in de buurt en/of het Voedselbos.  Zodra hier meer over bekend is zullen wij u berichten. 

 

Blijf tuinieren en/of genieten van al het moois dat er op dit moment te zien is!