Noordoostpolder
bekijk online
Nieuwsbrief

Juni 2021 Noordoostpolder

De berichten over bescherming tegen Covid -19 zijn optimistisch. Het ziet er naar uit dat we weer in grotere groepen bij elkaar mogen zitten. Daarom heeft het bestuur alvast de volgende datums en activiteiten vastgelegd.  Uiteraard tegen de dan geldende regels:

BIJ-zondere tuinen gaan open

Bij-zondere tuinen zijn open en te bezichtigen. Ga nu kijken in 6 verschillende tuinen in de NOP. Deze pareltjes brengen u op ideeën voor uw eigen tuin en zijn mooie uitjes voor tussen 10:00 en 17:00 uur.   Er wordt een bescheiden (enkele €) entree geheven die vaak ten behoeve van een goed doel is.  Hieronder nog even het schema voor deze zomer:

Zeebodem Tuinconcerten

Vrijdag avond 6 Augustus. Aanvang 19:30 uur, ( tuin open om 19:00 uur). Lancaster Garden.
Wibi Soerjadi komt speciaal voor dit concert naar de Lancaster Garden aan de Lindeweg 6 in Emmeloord. Hij zal tijdens het Zeebodem Tuinconcert hoogtepunten uit zijn carrière spelen, met o.a. klassieke werken, eigen composities en filmtranscripties gebaseerd op bekende filmwerken en hij zal dit als een orkest ten gehore brengen aan zijn publiek.

Zondag middag 8 Augustus. Aanvang 14:00 uur ( tuin open om 13:30 uur)
Jan Vayne & Iris Kroes zullen samen ons naar een wereld zonder muzikale grenzen voeren door hun talent en improvisatie.  Iris door haar bijzondere stem en ze speelt ook nog harp. Een unieke combinatie.  Zij won in 2012 de finale van the Voice of Holland.  Samen zorgen ze voor een fantastische avond met gevarieerde muziek.
 

Voorverkoop kaarten

Wees er snel bij, de kaarten alleen in de voorverkoop, vanaf nu ook voor niet leden van G&B NOP.  De kosten zijn Euro 25,-- per persoon over te maken op NL04 ABNA 0405 6542 94 o.v.v. uw naw-gegevens en het aantal kaarten  voor welk concert. De kaartjes liggen dan klaar bij de entree van de tuin.       
Leden van G&B  NOP ontvangen op vertoon van hun lidmaatschapskaart per max 2 toegangsbewijzen 3 consumptiemunten.

Kijk op de website bij activiteiten-zeebodem tuinconcerten voor de laatste informatie

Tuinreis donderdag 19 augustus 2021

Elly Kloosterboer en Piet Boersma hebben weer een prima tuinreis georganiseerd. Het programma is bijna klaar, maar wat we hoorden is het de bedoeling dat we met de bus gaan naar de Vlinderhof in Vleuten, daarna naar de bekende kwekerij de Hessenhof in Ede en ook een tuinbezoek aan Polhuis in Ermelo. Alles op een dag inclusief de lunch onderweg en het diner in de Cantharel in Apeldoorn.  Kosten zullen tussen de € 70 en € 80 liggen.  Meer info volgt de komende weken/maanden. Noteer alvast in uw agenda. U kunt nu ook al reserveren via info@noordoostpolder.nl . Dan bent u zeker van een plaatsje in de bus.  Fijn om weer eens met meer mensen op stap te gaan.

Kijk op de website bij activiteiten-tuinreizen voor de laatste informatie

Zomeractie, t/m 15 september 2021

Het geschenk voor nieuwe leden bij de Zomeractie 2021 is een Metallo snoeizaag met holster, een mooie stevige zaag waarmee je takken en stammen tot 12,5 cm moeiteloos doorzaagt. Dus tip een vriend of vriendin, voor een koopje kun je nu lid worden van groei en bloei.

Aanmelden Zomeractie  https://noordoostpolder.groei.nl/home/ 

Voor de rest van het jaar 2021 betalen zij nog
·  met het juninummer (actie t/m 30 juni, betalen vanaf juli): € 27,95 in plaats van € 37,-; een korting van ruim € 9,-
·  met het juli/augustusnummer (1 juli t/m 18 augustus, betalen vanaf september): € 17,95 in plaats van € 29,-; een korting van ruim € 11,-

Het goede nieuws is dat deze zaag ook tegen inkoopsprijs voor de bestaande leden beschikbaar is. De adviesprijs is € 43,80, maar bij bestellingen via de afdeling betalen jullie slechts € 25 per zaag. Mocht je hier gebruik van willen maken? Stuur dan even een mailtje naar info@noordoostpolder.groei.nl met je gegevens en maak € 25,- euro  over op rekeningnummer NL04 ABNA 0405 6542 94 van Groei&Bloei Noordoostpolder onder vermelding van “zaag”.

Bestel je zaag voor 1 september, je krijgt een mailtje waar je deze kunt ophalen zodra wij je zaag binnen hebben.

Zaalavond 6 september 2021

Maandag 6 september 2021 Groei & Bloei avond in de Aeres Landbouw School aan de Balkan in Emmeloord. Aanvang 20:00 uur (zaal open 19:30 uur)

Wij organiseren weer een gezamenlijke avond voor onze leden met een spreker. Dit keer is het Sanders Pompoenen

Zij zijn gespecialiseerd in de teelt van exotische groenten uit China, Suriname, Thailand en de teelt van zo'n 200 verschillende pompoensoorten uit de gehele wereld. Vele exotische groentegewassen worden hier gekweekt, alles biologisch. U wordt meegenomen op een sprookjesachtige reis door de wereld van pompoenen en exoten. Niet alleen de teelt, maar ook het gebruik in de keuken komt voorbij. Zij laten u kennismaken met hun heerlijke pompoenenjam en brengen allerlei receptenboeken en teeltinformatie mee.

Wij zijn blij u weer te verwelkomen op ons oude adres bij de Aeres school. Entree op vertoon van ledenkaart gratis. Niet-leden € 5.