Noordoostpolder

Welkom bij Groei & Bloei
Noordoostpolder

Uitgelicht

In maart 2020 werden wij, net als iedereen, overvallen door het Coronavirus. Dit bracht een hoop beperkingen. Geplande activiteiten moesten afgezegd worden. Zo hebben we sinds maart vorig jaar geen Groei & Bloei avonden meer kunnen organiseren. Als bestuur hebben we niet stil gezeten en hebben we geprobeerd vervangende activiteiten te organiseren. Veelal buiten, zoals een bezoek aan het voedselbos, een paddenstoelenexcursie en een snoeiworkshop. Ook daar werden we echter verschillende malen ingehaald door aangescherpte regels, zodat we geplande activiteiten toch weer moesten afzeggen.

In december sluiten we het jaar gewoonlijk af met een drukbezochte en feestelijke Kerstavond. Ook dat kon dit jaar natuurlijk niet doorgaan, maar als alternatief hebben we op digitale wijze de avond naar onze leden toegebracht, middels drie instructiefilmpjes voor het maken van een mooi Kerstbloemstuk. Drie van onze adverteerders lieten hun kijk op een Kerststuk zien en boden dit stuk ook aan zodat we dit konden verloten onder onze leden. Een groot succes!

Daarnaast hadden we aan het eind van het jaar ook nog even, met in acht neming van alle coronamaatregelen, fysiek contact met onze leden via onze bloembollenactie. Al onze leden konden tegen inlevering van een waardebon, bijgesloten in de Polderbloei, een zak met tulpenbollen ophalen.

Een bloeiende afdeling die tal van activiteiten organiseert voor haar circa 300 leden. Elke maand verzorgen we een boeiende en leerzame avond, met deskundige sprekers die vertellen over hun specialiteit op tuingebied. Het programma kan ook bestaan uit een demonstratie of een presentatie door eigen leden, of u bent zelf actief!

Over actief gesproken. Voor onze cursussen op het gebied van bloemschikken en tuinontwerp is altijd veel belangstelling. Daarnaast organiseren we korte workshops, waarbij u op het gebied van groendecoratie, zelf de handen uit de mouwen kunt steken

In de zomer zijn er geen Groei&Bloei avonden, ook bekend als  zaalavonden. We proberen dan zelf in praktijk te brengen wat we tijdens zaalavonden en cursussen opgestoken hebben. Maar tijdens de zomermaanden is de vereniging nog wel volop actief. We nemen dan een kijkje in andermans tuin tijdens de Open Tuindagen, voor velen een bron van inspiratie en idee├źn. Daarnaast hebben we de Zeebodem Tuinconcerten.
Elk jaar is er wel een meerdaagse tuinreis en zijn er kortere excursies op een avond of middag.
Erg in trek is altijd de jaarlijkse herfstmarkt.

De bijeenkomsten die wij organiseren zijn gevarieerd. Gezellige avonden waar u andere leden van Groei & Bloei treft. Overigens zijn ook aspirant leden welkom: Kom gerust eens kijken wat de afdeling Noordoostpolder U biedt en maak kennis met een vereniging die een groot hart heeft voor groen. Onze activiteiten worden ook aangekondigd in ons eigen kwartaalblad "Polderbloei" die de leden regelmatig ontvangen.
Ook zijn er Nieuwsbrieven.

Naast deze website hebben we ook nog een goed bijgehouden Facebookpagina en een YouTube kanaal.
Onderaan elke pagina van deze website zijn de links te vinden (onder "KLIK HIER")

En dit alles is dus inbegrepen bij uw abonnement op het prachtige maandblad Groei & Bloei !

Kortom: alle reden om  lid te worden  van Groei&Bloei.
Op elke pagina staat de WORD LID button naast het menu.

Tuinlog

Van de winter…

Er zijn geen agenda items gevonden