Noordoostpolder

Is geweest

Zie de foto's

Tegel eruit / Plant erin

  • Zaterdag 30 september 2023
  • van 10:00 tot 12:00 uur
  • Intratuin, Espelerweg 11-1, 8303 HW Emmeloord

U krijgt opnieuw de kans om mee te doen met de actie: Tegel eruit, Plant erin.

De gemeente Noordoostpolder doet dit jaar mee met het NK Tegelwippen. In samenwerking met Groei & Bloei en Intratuin is het mogelijk om een tegel in te leveren en daarvoor in de plaats een mooie plant te krijgen. Hoe makkelijk kan het zijn! Kijk nog eens goed rond in uw tuin. Toch wel heel veel tegels? Wip er eentje uit en kom hem ruilen voor een plant op zaterdag 30 september. Twee tegels inleveren mag ook, zelfs drie, maar dat is wel de max voor het krijgen van gratis planten, want natuurlijk worden er heel veel tegels gewipt die zaterdag. Tenminste… dat is wat wij hopen.

Waarom is het tegelwippen belangrijk?

Meer groen in de tuin en in de straat beperkt overlast door klimaatverandering, zoals hitte, droogte en wateroverlast door piekbuien. Al het water van flinke hoosbuien kan beter de grond in als onze tuinen werken als een spons. Ook levert groen een belangrijke bijdrage aan de leefbaarheid voor vogels, vlinders, bijen en andere beestjes in de tuin. En groen om je heen doet de mens ook goed!

Kortom

Eruit met die tegel (minimaal 30x30 cm) en help zo ook de gemeente om hoog te eindigen met het NK Tegelwippen. Er doen 150 gemeenten mee. Altijd eervol om te kunnen zeggen dat je een groene gemeente bent als je hoog scoort.

Overigens kan iedereen gewipte tegels aanmelden via nk-tegelwippen.nl.

Kom dus gezellig langs voor een goede ruil en we horen graag welk mooi plekje de plant of struik gaat krijgen