Noordoostpolder

Cursus Tuinontwerp 2022

Cursus Tuinontwerp Door Piet Boersma

Opzet van de cursus over tuininrichting en het maken van een beplantingsplan:

  • Het maken van een beplantingsplan met de kennis van planten die de ontwerper heeft opgebouwd (voor) en tijdens deze cursus. De planten kunnen gebruikt worden op kleur, hoogte, grondsoort, lichtbehoefte en bloeitijd.
  • Er kunnen vragen gesteld worden over diverse problemen en er worden oplossingen gegeven voor specifieke zaken.
  • Gedurende de cursus worden er, via internet, planten vertoond met hun eigenschappen. Het betreft: bomen, struiken, bollen, varens, grassen, rozen, klimplanten, coniferen en natuurlijk de ‘vaste planten’. Als er een plant besproken wordt, krijgt men hiervan altijd een afbeelding te zien.
  • Iedere cursist krijgt de lesstof via e-mail toegestuurd, zodat men deze thuis kan bestuderen.

We leren in deze cursus over het gebruik van de tuinplanten, opbouw van een border, hoe gaan we om met de naamgeving en waar kunnen we de planten kopen. We leren over planten in de winter, onderhoud en bemesting. Ook het gebruik van dode materialen, zoals bestrating en pergola’s komt aan de orde. Tuinafscheidingen van hout of ijzer en ook hagen worden behandeld. Het laatste dagdeel (eigenlijk les 8) wordt gezamenlijk op een kwekerij of in een bijzondere tuin gehouden. We krijgen dan uitleg en inzicht over de beplanting en gebruikte materialen. Dit gebeurt waarschijnlijk op een zaterdag (in overleg) in mei of juni 2022. De cursus is in totaal 7 avonden, op donderdag, van 20.00 tot 22.00 uur.

- inhoudsopgave -

Piet Boersma heeft veel ervaring in het ontwerpen van tuinen, vooral in de Noordoostpolder.
De Vlindertuin in de Zuidert (Emmeloord) is door hem ontworpen.
Tevens houd hij lezingen over Engelse en Nederlandse tuinen bij afdelingen van Groei & Bloei, en andere organisaties.

- inhoudopgave -

Aanmeldinformatie

Alle geldende maatregelen van het RIVM i.v.m. het coronavirus zijn van toepassing. Blijf bij klachten thuis. Houd 1,5 meter afstand.

- inhoudopgave -