Noordoostpolder

Harry Pierik 26sep2022

  • Groei&Bloei avond
  • Restaurant Intratuin Emmeloord, Espelerweg 11-1, 8303 HW Emmeloord
  • Maandag 26 september 2022

Harry Pierik

De eerste Groei & Bloei avond van het seizoen 2022-2023 werd ingevuld door Harry Pierik.

Ruim 50 bezoekers kwamen op deze avond af.
In het café gedeelte van Intratuin begonnen we de avond met het in het zonnetje zetten van Lies Geurts. Al 25 jaar is zij lid van de Open Tuin Dagen Commissie.  Alle reden om haar te bedanken voor  haar grote inzet en haar te eren met een oorkonde en een G&B speld. Deze werd uitgereikt door Annette Simons van het Hoofdbestuur.
De avond werd verder ingevuld door Harry Pierik, die ons aan de hand van dia’s van door hem ontworpen en aangelegde tuinen en openbaar groen meenam in zijn visie op ontwerp en planten.
Hoewel zijn eigen tuin inmiddels (helaas) niet meer te bezoeken is, zijn er nog zoveel plekken waar zijn visie is terug te vinden dat we gelukkig nog volop van zijn werk kunnen genieten en ons kunnen laten inspireren.

De visie van Harry Pierik Tuinontwerp

Harry Pierik is tuinontwerper en kenschetst zijn tuinen als tuinen om in te dromen, tuinen die verrassend en spannend, rustgevend en harmonieus zijn. Tuinen die zowel een levend schilderij zijn als praktisch, met zithoek, zandbak of schommels. Tuinen die het landschap binnenlaten of juist lelijke voorwerpen aan het oog onttrekken. Tuinen van tijdloze schoonheid waar je het hele jaar niet op uitgekeken raakt.
Ben je niet tevreden over de inrichting van jouw tuin of de plek van jouw planten? Vind je je tuin op dit moment te saai of te rommelig? Ervaar hoe het is om met hem de mogelijkheden te bekijken, want herinrichting leidt meestal tot verrassend grote veranderingen.

Naast het ontwerpen van tuinen schrijf Harry erover in columns voor tuinenstruinen.org en voor het Amerikaanse weblog Gardening Gone Wild. Bovendien toont hij zijn werk in verschillende films. Dichters en fotografen verbeelden zijn tuinen in de rubriek door andere ogen.

Wil je al meer weten? Kijk op zijn website: www.tuinharrypierik.nl