Noordoostpolder

Terugblik Beervelde

Op een mooie warme nazomerdag gingen we met de bus vanuit Emmeloord, via Lelystad naar de tuindagen van Beervelde. Na een rustige rit kwamen we tegen 11.00 uur aan en konden vlakbij de ingang uitstappen. Na het ophalen van de kaartjes konden we het landgoed op.

De laan naar het landhuis staat al vol met kwekers uit diverse landen. Wat is er veel te zien. Diverse kwekers hebben een showtuin gemaakt en die trokken de aandacht. De kwekers hebben hun mooiste bloeiende planten mee. Anderen hebben prachtige struiken en bomen mee in herfsttooi. Kruiden, alpine plantjes, irissen, hortensia's enz. alles is er te koop. Natuurlijk zijn er diverse stands met voorjaarsbollen in soorten en maten. Zaden waren maar beperkt verkrijgbaar. Brocante, ornamenten, kassen en gereedschap waren ruim vertegenwoordigd achter het landhuis.  De strengen verse knoflook werden goed verkocht.

Te eten en te drinken was er voldoende, al waren bij sommige locaties de wachtrijen lang.

Het park zelf heeft mooie grote bomen, waarvan diverse in herfstkleuren. Genieten!

Even na drie├źn was het weer verzamelen bij de bus. Ook de rit terug verliep zonder vertragingen en na een tussenstop bij Lelystad reden we om kwart voor 7 De Deel weer op.

Nadat alle planten weer waren uitgeladen ging een ieder zijn weg.

Een geslaagde dag!

Ellen Nelis