Noordoostpolder

Cursus “Tuininrichting voor beginners”

De cursus tuininrichting is de ideale keuze voor iedereen die  wat meer met de tuin wil doen, maar niet precies weet waar hij of zij moet beginnen. Tijdens de cursus wordt  ingegaan op:

• een stukje tuingeschiedenis en het inrichting van de tuin. Ook welke planten te gebruiken en op welke plaatsen zal worden toegelicht.
  • Tegenwoordig met de klimaatverandering krijgen we steeds meer droge tuinen en of te natte tuin, ook dit zal ter sprake komen.
  • Type tuinen zoals de landschappelijke tuin, stadstuin, de onderhoudsarme tuin en andere typen  komen aan de orde.
  • De opbouw van de borders met vaste planten/heester worden behandeld.
  • Ook is er een avond met diapresentatie van tuinen, je krijgt diverse, verrassende tuin ideeën te zien.  Je zult anders leren kijken naar je eigen tuin.
  • Aan het einde van de cursus gaan we een avond een tuin bezoeken voor de nodige inspiratie.

De cursus bestaat uit 6 avonden en begint bij voldoende deelname op woensdag 23 september 2020.  De cursus wordt gegeven om de veertien dagen. Bij geen voldoende deelname verzetten wij het naar de maand januari 2021.

Lokatie cursus:  Klutenweg 13, Bant.
De kosten voor deze cursus zijn:  € 72,50 voor leden en voor niet leden:   € 82,50
De cursus wordt verzorgd door Piet Boersma en Elly Kloosterboer-Blok.

Voor meer informatie Elly KLoosterboer-Blok
Mob. 06 224 136 27
E. mail:  info(at)goldhoorngardens.nl
Website: https://goldhoorngardens.nl/

Terug  naar de inhoudsopgave

Cursus "Tuininrichting voor gevorderden"

In deze cursus gaan we dieper in op de indeling van de tuin en hoe je beter omgaat met de inrichting en de keuze van de beplanting.

• Het effect  van kleur, lichtbehoefte en grondsoort wordt behandeld  zodat je eigen keuzes maakt die bij jou in de tuin toepasbaar zijn.
  • Eigenschappen van vaste planten ( structuur en bladeren) blijven meestal langer mooi dan de bloemen van de planten.
  • Stemming in de tuin dat wil zeggen waar je een opening wil om zicht op het landschap te krijgen of een juiste plek voor een boom of struik om het zicht te kunnen wegnemen (ruimtelijk effect).
  • Hoe gaan we bomen, heesters en klimplanten op de juiste plek zetten in onze tuin.
  • Er is een avond met een diapresentatie over  borders en vaste planten en heesters.
  • Aan het einde van cursus gaan we een tuin of kwekerij bezoeken voor de nodige inspiratie.

De cursus bestaat uit 6 avonden en begint bij voldoende deelname op woensdag 30 september 2020. Hij wordt gegeven om de veertien dagen.
Bij geen voldoende deelname verzetten wij het naar de maand januari 2021. Lokatie cursus: , Klutenweg 13, Bant.
De kosten voor deze cursus is € 72.50 voor niet leden € 82.50
De cursus wordt verzorgd door  Piet Boersma en Elly Kloosterboer-Blok.

Voor meer informatie Elly KLoosterboer-Blok
Mob. 06 224 136 27