Noordoostpolder

Zomer 2023

Pasgeleden ben ik gevraagd om deel te nemen in het bestuur van Groei & Bloei Noordoostpolder. Ik heb daar positief op gereageerd en hoop mijn steentje te kunnen bijdragen, al is een plantje beter dan een steentje natuurlijk.

Wie ben ik?

Ik heb me al eerder voorgesteld in de ‘Polderbloei’. Dat was in het voorjaar van 2021 toen mijn eerste column in het blad verscheen. Een probeerseltje, maar het werd een blijvertje.

Ik ben Femmy van Urk-Hoefnagel,  geboren in 1960, wonende op Urk, getrouwd en drie kinderen, die alle drie de deur uit zijn, en twee schattige kleinkinderen van de oudste dochter.

In mijn werkzame leven ben ik bij drie verschillende gemeenten werkzaam geweest: Dronten, Appingedam en Urk. Mijn liefhebberijen zijn tuinieren, lezen, schrijven, fietsen, wandelen en volleybal met de nadruk op het eerste. Ik heb geen grote tuin, maar ben er altijd in te vinden om weer wat te proberen. Zoals ik eerder in een column schreef: ik ben een plantenverzamelaar en het kan mij niet bont genoeg zijn. Mijn expansiedrift is groter dan de tuin, dus dat vraagt enige creativiteit om alles te realiseren wat ik voor ogen heb.

Ik hoop een vruchtbare tijd tegemoet te gaan in het bestuur.